Köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz!
Haber
05 Nisan 2024 - Cuma 00:07 Bu haber 543 kez okundu
 
Köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 'Köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak' dedi.
Türkiye Haberi
Köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Rmazan bayramı tatili boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

 

Bakanı Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti ve bayram öncesi alınan tedbirlere ilişkin bilgi aldı.

Bayramda 30-35 milyon kişinin, yurt içinde seyahat edeceğini öngördüklerini bildiren Uraloğlu, kara yolu, demir yolu ve hava yolunda gidiş-dönüş seyahatleriyle yaklaşık 100 milyon ayrı yolculuk yapılacağını söyledi. Milyonlarca vatandaşın seyahatiyle yurtta bir nevi "kavimler göçü" yaşanacağını dile getiren Uraloğlu, yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demir yollarında tüm önlemleri aldıklarını vurguladı.

Uraloğlu, 68 bin 680 kilometrelik kara yolu ağında tedbirleri aldıklarını ve denetimleri sıklaştırdıklarını değinerek, "7/24 görev esasına göre ülke geneline yayılmış 18 bölge müdürlüğü, 122 şube şefliği, 15 tünel bakım işletme şefliği, 41 otoyol bakım işletme şefliği bayram süresince kesintisiz hizmet verecek. Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla 9 gün süresince cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Köprü, ve, otoyollar, 9, gün, boyunca, ücretsiz!,
Yorumlar
Haber Yazılımı